MRiRW organizuje konkurs dla szkół gastronomicznych

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni zachęcaj szkoły gastronomiczne do wzięcia udziału  w VII edycji ogólnopolskiego konkursu na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Młodzież z techników oraz zasadniczych szkół zawodowych związana z gastronomią może stworzyć autorski przepis z użyciem chociaż jednego produktu regionalnego lub tradycyjnego, który jest na liście MRiRW. Konkurs trwa do 16 czerwca br. Na zwycięzców czekają nagrody i dyplomy. Zgłoszeń dokonuje szkoła na adres: Biuro Konkursu ul. Widoczna 101/1 04-661 Warszawa Szczegółowe informacje dotyczące zasad konkursu oraz wymaganych dokumentów znajdują się w regulaminie konkursu , który jest dostępny na stronach internetowych: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi ( www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne ), Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni ( www.osskic.org.pl ) Fundacji Klubu Szefów Kuchni ( www.klubszefowkuchni.pl ) oraz na portalu www.newsgastro.pl . W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Konkursu: tel. 532 070 817, e-mail: produktycertyfikowane@gmail.com .  Źródło: MRiRW