Madej Wróbel


Madej Wróbel to firma rodzinna, założona przez dwie rodziny: Madej i Wróbel. Wszystko zaczęło się w Rudzie Śląskiej w 1992 roku, kiedy powstał nasz pierwszy mały zakład, w którym w rodzinnej atmosferze przygotowywaliśmy wyroby wędliniarskie dla najbardziej wymagających smakoszy. Dziś jesteśmy znani przede wszystkim z produkcji doskonałej jakości KIEŁBAS.

Dokładamy wszelkich starań, aby każdy nasz produkt, który trafia na stoły w Polsce i poza jej granicami, był przygotowany z największą pieczołowitością według unikatowych receptur, zawierał właściwe proporcje przypraw i charakteryzował się odpowiednim czasem wędzenia. Kiełbasy Madej Wróbel to wyroby na każdą okazję. Niektóre z nich idealnie nadają się na kanapki, inne świetnie smakują, kiedy zostaną przyrządzone na gorąco na grillu, w piekarniku lub na patelni, kolejne mogą być doskonałą przekąską, a to jeszcze nie wszystkie możliwości…

Warto pamiętać, że w Polsce kiełbasa jest niemal dobrem narodowym. To produkt ciekawy, inspirujący, można ją przygotować na dziesiątki sposobów i smacznie zaskoczyć niejednego domownika… Będziemy to udowadniać, zachęcając wszystkich do przygotowywania nietuzinkowych potraw z kiełbasy.