Agropraca Goldenline
kontakt@agropraca.pl

Drogi Użytkowniku, korzystasz z serwisu bez zmian w ustawień w zakresie prywatności, więc wcześniej wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Korzystanie z serwisu ma być dla Ciebie wygodne. Dokładamy wszelkich starań, aby dopasować dostępne i reklamy do zakresu Twoich preferencji. Możesz w każdej chwili zmienić swoje ustawienia prywatności. Dowiedz się więcej.

Dodaj ofertę pracy

Przeglądaj Oferty

Dodaj CV

Przeglądaj CV

Kierunek: Technologia żywności i żywienia człowieka I stopnia


Podmiot oferujący kształcenie:

Politechnika Koszalińska

Adres: ul. Śniadeckich 2, 75-453 Koszalin

Numer telefonu: 94 347-85-00

Adres email: kariera@kariera.koszalin.pl

Opis kierunku

Program kształcenia obejmuje I stopień stacjonarny i niestacjonarny.


Specjalności

- biotechnologia żywności
- żywienie człowieka i bezpieczeństwo żywności
- inżynieria żywności 
- projektowanie opakowań
- technologia przetwórstwa ryb


Profil absolwenta

Absolwent kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka zdobywa wiedzę w zakresie podstawowych technologii przetwórstwa spożywczego, zasad żywienia, bezpieczeństwa żywności, inżynieryjnych aspektów realizacji produkcji żywności, ekonomiki i zasad organizacji przedsiębiorstw spożywczych. Nabywa umiejętności projektowania i wdrażania procesów technologicznych i jego elementów, prowadzenia badań żywności i oznaczeń składników produktów spożywczych, marketingu i zarządzania produktami na rynku żywnościowym. Uzyskuje kompetencje, jako specjalista w zakresie przetwarzania, utrwalania, przechowywania, organizacji produkcji i kontroli jakości żywności.

Wybrane specjalności ukierunkowują studenta na zagadnienia takie, jak: zastosowanie procesów biotechnologicznych w przemyśle spożywczym, organizacja zakładów przetwórstwa spożywczego oraz zakładów żywienia zbiorowego, kierowanie produkcją z uwzględnieniem wymagań bezpieczeństwa żywności, projektowanie żywienia podstawowego i alternatywnego, projektowaniem opakowań i organizacją dystrybucji żywności.

Absolwent jest przygotowany do pracy w zakładach przetwórczych, zakładach żywienia zbiorowego, przedsiębiorstwach dystrybucji żywności, laboratoriach, pracowniach projektowych.

W czym możemy pomóc?

Skontaktuj się z nami

Czat AGROPRACA.PL

Jeśli chcesz skorzystać z pomocy konsultanta proszę wybierz temat i kliknij przycisk połącz.

Agropraca oferty pracy