Agropraca Goldenline
kontakt@agropraca.pl

Drogi Użytkowniku, korzystasz z serwisu bez zmian w ustawień w zakresie prywatności, więc wcześniej wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Korzystanie z serwisu ma być dla Ciebie wygodne. Dokładamy wszelkich starań, aby dopasować dostępne i reklamy do zakresu Twoich preferencji. Możesz w każdej chwili zmienić swoje ustawienia prywatności. Dowiedz się więcej.

DODAJ OFERTĘ PRACY

PRZEGLĄDAJ OFERTY

DODAJ CV

PRZEGLĄDAJ CV

Kierunek: Technik żywienia i usług gastronomicznych z elementami dietetyki


Podmiot oferujący kształcenie:

Powiatowy Zespół Szkół nr 2 im. Hipolita Roszczynialskiego w Rumi

Adres: ul. Grunwaldzka 57, 84-230 Rumia

Numer telefonu: (58) 671 13 36

Adres email: zsp2_hipolit@2com.pl



Okres nauki:  4 lata
Tryb nauki:  dzienny
Potwierdzenie kwalifikacji: dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie i świadectwo maturalne .
 
Lubisz eksperymentować, a zmysł smaku to Twoja mocna strona? A może planujesz otworzyć własną firmę ?. Poznaj tajniki żywienia, najnowsze trendy sztuki kulinarnej. Pomogą Ci w tym praktyki zagraniczne oraz szkolenia 
z Mistrzami Kuchni. 
 
U nas nauczysz się:
 
• klasyfikować żywność w zależności od trwałości, pochodzenia, wartości odżywczej i przydatności kulinarnej;
• określać zasady prawidłowego żywienia swojego i potencjalnych klientów w zależności od ich preferencji;
• organizować i nadzorować obsługę konsumenta;
• rozróżniać metody i techniki sporządzania potraw i napojów;
• oceniać jadłospisy i podejmować działania korygujące, przestrzegając zasad racjonalnego żywienia;
• obsługiwać maszyny i urządzenia gastronomiczne zgodne z najnowszymi trendami;
• korzystać ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania, rozliczania i oceny żywienia;
• opracowywać karty menu zawierające informacje dotyczące wartości odżywczej potraw;
• przygotowywać oferty usług gastronomicznych;
• dobierać metody i techniki obsługi do rodzaju usług gastronomicznych.

Dlaczego warto wybrać  „Hipolita”:

• nowoczesna i zmodernizowane obiekty szkoły; 
• profesjonalna kadra dydaktyczna dająca gwarancję bardzo dobrego przygotowania do zawodu;
• bardzo wysoki procent zdanych egzaminów zawodowych;
• nowoczesne i bardzo dobrze wyposażone pracownie;
• praktyki zawodowe w renomowanych hotelach;
• wspólne gotowanie z wybitnymi szefami kuchni;
• wycieczki na targi gastronomiczne oraz do popularnych  hoteli;
• udział w konkursach organizowanych na szczeblu wojewódzkim i ogólnopolskim;
• możliwość udziału w praktykach zagranicznych Erasmus +.

Zapewniamy dodatkowe warsztaty i kursy:
 
• sommelierskie
• baristyczne (ukończone z certyfikatem )
• barmańskie 
• z zasad savoir vivre
• kurs SUSHI (ukończone z certyfikatem )
• kurs Carvingu (ukończone z certyfikatem )
 
Więcej informacji o nas:
• Instagram ; akademia_kulinarna_hipolit
 
Praca:
Po ukończeniu naszej szkoły masz możliwość:
• pracy na stanowisku kierownika do spraw Żywienia w zakładach gastronomicznych;
• pracy na stanowisku menagera do spraw planowania i organizowania usług gastronomicznych;
• pracy na stanowisku kierownika produkcji gastronomicznej;
• pracy na stanowisku kucharza w : restauracjach, hotelach, pensjonatach, zakładach żywienia zbiorowego, gospodarstwach agroturystycznych, itp.;
• prowadzenie własnej działalności gospodarczej w branży gastronomicznej.
 
Kwalifikacje w zawodzie : 
• TG.07. Sporządzanie potraw i napojów
• TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

W czym możemy pomóc?

Skontaktuj się z nami

Czat AGROPRACA.PL

Jeśli chcesz skorzystać z pomocy konsultanta proszę wybierz temat i kliknij przycisk połącz.

Agropraca oferty pracy