Agropraca Goldenline
kontakt@agropraca.pl

Drogi Użytkowniku, korzystasz z serwisu bez zmian w ustawień w zakresie prywatności, więc wcześniej wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Korzystanie z serwisu ma być dla Ciebie wygodne. Dokładamy wszelkich starań, aby dopasować dostępne i reklamy do zakresu Twoich preferencji. Możesz w każdej chwili zmienić swoje ustawienia prywatności. Dowiedz się więcej.

DODAJ OFERTĘ PRACY

PRZEGLĄDAJ OFERTY

DODAJ CV

PRZEGLĄDAJ CV

Kierunek: Analityka chemiczna i spożywcza I stopnia


Podmiot oferujący kształcenie:

Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy

Adres: al. prof. S. Kaliskiego 7, 85-796 Bydgoszcz

Numer telefonu: (52) 374-94-11

Adres email: rekrutacja@utp.edu.pl

Opis kierunku

Studia stacjonarne, pierwszego stopnia (inżynierskie) – 7 semestrów

Studia niestacjonarne, pierwszego stopnia (inżynierskie) – 7 semestrów, liczba zjazdów w semestrze: 8 (sobota, niedziela) + egzaminacyjny, studenci studiów niestacjonarnych zobowiązani są do wnoszenia tzw. czesnego

Specjalność: analityka środowiska

Ważniejsze przedmioty kierunkowe i specjalistyczne:

- Organizacja laboratorium analitycznego
- Jakościowa analiza chemiczna
- Ilościowa chemia analityczna
- Nowoczesne techniki analityczne
- Zastosowanie spektrometrii mas w analityce
- Ochrona, monitoring i analiza środowiska
- Analiza powietrza atmosferycznego
- Analiza odpadów przemysłowych
 

Absolwent nabywa umiejętności:

- wprowadzania i stosowania metod analizy odpowiednich dla oznaczanego materiału zgodnie z wymaganiami UE
- zaprojektowania nowoczesnego wyposażenia laboratorium
- sposobu pobierania próbek do analizy i posługiwania się nowoczesnymi metodami analizy chemicznej
- wykonania: analizy z zakresu kontroli jakości w laboratoriach przemysłowych, analiz kryminalistycznych, analizy w instytucjach zajmujących się ochroną środowiska


Specjalność: analityka żywności

Ważniejsze przedmioty kierunkowe i specjalistyczne:

- Organizacja laboratorium analitycznego
- Jakościowa analiza chemiczna
- Ilościowa chemia analityczna
- Nowoczesne techniki analityczne
- Chemia żywności
- Metody enzymatyczne w analityce spożywczej i chemicznej
- Podstawy technologii żywności
- Analiza surowców i ocena produktów przemysłu spożywczego
- Mikrobiologia żywności
- Toksykologia żywności
- Podstawy analizy sensorycznej
- Żywność funkcjonalna
- Analiza i unieszkodliwianie ścieków przemysłu spożywczego
 

Absolwent nabywa umiejętności:

- wprowadzania i stosowania metod analizy odpowiednich dla oznaczanego materiału zgodnie z wymaganiami UE
- zaprojektowania nowoczesnego wyposażenia laboratorium
- sposobu pobierania próbek do analizy i posługiwania się nowoczesnymi metodami analizy chemicznej
- wykonania: analizy z zakresu kontroli jakości w laboratoriach przemysłowych, analizy w instytucjach zajmujących się kontrolą i badaniem żywności, a także w stacjach sanitarno-epidemiologicznych

W czym możemy pomóc?

Skontaktuj się z nami

Czat AGROPRACA.PL

Jeśli chcesz skorzystać z pomocy konsultanta proszę wybierz temat i kliknij przycisk połącz.

Agropraca oferty pracy